Meningkatkan Pagerank Alexa

Buat para bloger pasti tahu kenapa naikan pagerank alexa harus bagus, tentu saja selain sebagai tolak ukur bagus tidaknya sebuah blog, acuan di alexa juga dijadikan standar/kiblat tolak ukur serta acuan penilaiaan untuk para bloger buat dapet job. Ada yang bilang kalo mau naikian rangking alexa mesti gini :
  • Buat postingan yang menarik agar banyak pengunjung yang datang
  • Daftar blog anda pada search engine, agar mudah terindex
  • Cari backlink sebanyak-banyaknya dan berkualitas
  • Memberi komentar pada situs yang banyak pengunjungnya dan mempunyai page rank tinggi, beri komentar yang bagus supaya bisa menarik perhatian pemilik blog atau pengguna lain, sertakan link sehingga orang lain bisa dengan mudah menuju ke blog anda
  • Daftarkan blog anda ke blog katalog, atau blog direktori gratisan, semakin banyak tautan dari blog lain ke blog anda, maka google akan semakin menganggap blog anda berbobot.
  • Aktif dalam forum diskusi seperti google grup, yahoo answer, atau social networking seperti friendster dan FaceBook
  • Daftarkan blog anda ke technorati
  • Menginstal Alexa toolbar pada browser anda, atau memasang widget alexa pada blog
  • Biasakan masuk ke situs anda menggunakan google search
  • Buat link antar halaman, dan link dari halaman home ke sub halaman dan sebaliknya
ada juga persi orang bulenya nih, katanya harus gini :
  • Flaunt your URL in webmaster forums. Webmasters usually have the toolbar installed. You’ll get webmasters to visit your website and offer useful feedback. It’s also a good way to give back to the community if you have useful articles to share with others.
  • Post in Asian social networking websites or forums. Some webmasters have suggested that East Asian web users are big Alexa toolbar fans, judging by the presence of several Asia-based websites in the Alexa Top 500. I suggest trying this only if you have the time or capacity to do so.
  • Get Dugg or Stumbled. This usually brings massive numbers of visitors to your website and the sheer amount will have a positive impact on your Alexa Rank. Naturally, you’ll need to develop link worthy material.
  • Use PayperClick Campaigns. Buying advertisements on search engines such as Google or Exact Seek will help bring in Traffic. Doubly useful when your ad is highly relevant to webmasters.
  • Buy banners and links for traffic from webmaster forums and websites. A prominent and well displayed ad will drive lots of webmaster traffic to your website, which can significantly boost your rank.
  • Optimize your popular posts. Got a popular post that consistently receives traffic from the search engines? Include a widget/graph at the bottom of the post, link to your Alexa post or use Alexa redirection on your internal URLs.
  • Hire forum posters to pimp your website. Either buy signatures in webmaster forums or promote specific articles or material in your website on a regular basis. You can easily find posters for hire in Digital Point and other webmaster forums.
  • Use MySpace . This is a little shady so I don’t recommended it unless you’re really interested in artificially inflating your Alexa Rank. Use visually attractive pictures or banners and link them to your redirected Alexa URL. This will be most effective if your website has content that is actually relevant to the MySpace Crowd.
  • * Get friends to review and rate your Alexa website profile. Not entirely sure of its impact on rankings but it might help in some way.
  • * Create a webmaster tools section on your website. This is a magnet for webmasters who will often revisit your website to gain access to the tools. Aaron Wall’s webpage on SEO Tools is a very good example.
  • * Try Alexa auto-surfs. Do they work? Maybe for brand new sites. I think they are mostly suitable for new websites with a very poor Alexa rank. Note that there be problems when you try to use auto surfs alongside contextual ads like Adsense. They aren’t also long term solutions to improving your Alexa Rank so I suggest using with caution.
Nah tinggal gagai mana kitanyanya, yang penting sering-sering aja posting trus buat backlink, buat programnya udah ada di posting terdahulu, bener juga sih apa yang dibilang diatas, blog ini aja naiknya cepet banget dari 5jutaanan ga ada dua minggu udah 2099.765. Ok, met nyoba, buat sofwarenya ada dipostingan terdahulu.

0 komentar

Posting Komentar

 
Serenity Blogger Template